Monika Bukovac

Nakon završetka opće gimnazije u Otočcu Monika upisuje Ekonomski fakultet u Rijeci gdje započinje njezina ljubav prema fitnessu. Za vrijeme studija 2008. godine se prijavljuje i na najpoznatiji hrvatski reality show, Big Brother, čija se peta sezona održava na Tajlandu, a Monika iz kuće ispada nakon 70 dana. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu seli u Zagreb gdje radi kao marketing communication manager. Prekretnica se događa 2012. godine kada zajedno sa tadašnjim suprugom Sandijem Imerovićem otvara prvu tvrtku i dućan sportskih suplemenata Budi Velik te se potpuno orijentiravši na fitness priključuje i njegovom Facebook Pageu na kojem kao par dijele savjete o fitnessu i prehrani. Razvojem društvenih mreža i napretkom profila 2017. godine otvara i svoj vlastiti Instagram profil te vlastitu tvrtku IMAJ CILJ koja pruža individualne fitness usluge online treniranja što uključuje planove prehrane i treninga, te individualnoga rada s klijentima potičući osobni razvitak svakog klijenta na psihofizičkom nivou, a 2019. godine dobiva veliko priznanje u vidu Cosmopolitanove nagrade za influencericu godine u kategoriji Fitness. U međuvremenu Monika postaje i certificirana instruktorica individualnog fitnessa te upisuje studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na kojem ju još samo diplomski rad dijeli od titule magistrice novinarstva.

Pročitaj više
Emily Živčić

Nakon rođenja u Zagrebu, nakon čega je s obitelji preselila u Dugu Resu Emily je upisala Medicinsku školu u susjednom Karlovcu, da bi po završetku srednje škole odlučila promijeniti smjer upisavši 2013. godine Učiteljski fakultet u Zagrebu, odsjek u Petrinja. Nakon dugog razmišljanja o odabiru karijere 2016. upisuje preddiplomski stručni studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb. Za vrijeme osnovne škole otkrila je ljubav prema jazz danceu kojeg je prestala trenirati nakon Srednje škole zbog preseljenja, a za vrijeme studiranja u slobodno vrijeme radila je i kao animatorica na dječjim rođendanima te promotorica. Nakon što je gledala prvu sezonu showa Gospodina savršenog, pitajući se kako bi se snašla u takvom konceptu emisije, na nagovor prijateljica se i sama odlučila prijaviti. U drugoj sezoni, prikazanoj u jesen 2019. godine u konkurenciji 19 djevojaka koje su se natjecale za naklonost Mija Matića, ostala je gotovo do samog kraja ispavši u posljednjoj emisiji prije finala.

Pročitaj više
Martina Boščić

Krajem srednje škole velika zaljubljenica u sport, a pogotovo trčanje, Martina Boščić počela je s vježbanjem i aktivnom životom. Vježbanje uz video kazete poznate manekenke Cindy Crawford zamijenio je ozbiljniji pristup fitnessu zbog zdravstvenih problema u 16. godini. Vidjevši da vježbanje donosi rezultate, dobila je motivaciju za dalje pa je vremenom počela na društvenim mrežama dijeliti sadržaje vježbi, savjete za prehranu te naravno slike. Budući da je već tada studirala novinarstvo, Martina je svo znanje crpila čitajući knjige, educirajući se putem interneta i čitajući sva najnovija istraživanja i znanstvene članke o fitnessu i prehrani. Kako je vrlo brzo postala zatrpana pitanjima za savjete 2015. godine pokreće Facebook stranicu Martina Boss na kojoj redovno dijeli savjete o zdravom načinu života, pravilnoj prehrani i prije svega fitness vježbama. Stranica je dobila i poseban kredibilitet nakon što je završila program osposobljavanja za instruktoricu fitnessa u teretani. Istovremeno je završavala preddiplomski studij novinarstva te kasnije upisala diplomski studij Odnosa s javnostima koji je i uspješno diplomirala. Okušala se i u novinarstvu pišući članke za portal Šminkerica te joj je upravo taj period bio odskočna daska s obzirom da se uz njezine članke značajno počeo povećavati broj pratitelja profila. Njezin strelovit napredak na društvenim mrežama donio joj je 2018. godine titulu Cosmo influencericu godine u fitness kategoriji. Nakon pokretanja svoje službene web stranice okušala se i kao dizajnerica predstavivši svoju liniju modernih i dizajnerskih kupaćih kostima Bosskini. Također, Martina je u Hrvatskoj započela veliki trend vježbanja s trakama, pokrenuvši Bossfit webshop gdje prodaje traku za jačanje gluteusa i nogu. Martina je i Polleo Sport ambasadorica.

Pročitaj više
Isabella Rakonić

Kao zaljubljenica u modu od malih nogu za vrijeme školovanja u Privatnoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu Isabella Rakonić se bavila modellingom a njezine su slike osvanule i na stranicama Teen Voguea. Njezin atraktivan izgled nije mogao proći nezapažen pa je 2010. godine postala model agencije Atomic Models iz Londona. Nakon što je već objavljivala svoje odjevne kombinacije na Lookbooku, na nagovor prijatelja na kraju trećeg razreda otvorila je 2011. godine Instagram profil, a nedugo nakon njega pokreće i blog kojeg je nazvala Pile of Style. Iako je sve počelo kao hobi, već nakon pola godine počele su stizati i prve ponude za suradnju. Isabella nije zaboravila niti školovanje pa je po završetku Gimnazije, nakon što je dugo vremena planirala upisati arhitekturu, upisala pravni fakultet u Zagrebu na kojem je kasnije i magistrirala. Uspjeh modnog bloga doveo je 2012. godine do pokretanja YouTube profila, a kako je njezin Instagram profil napredovao strelovitom brzinom Isabella brzo postaje jedna od najutjecajnijih hrvatskih influencerica. Tijekom godina Isabella je radila kampanje za mnoga imena poput Chanela, Saint Laurenta, Revolvea, Armani Exchangea, Jimmy Chooa, H&M-a, Manga i mnogih drugih.

Pročitaj više
Maja Nikolić

Iako se još kao srednjoškolka, dok je pohađala zagrebačku XXII. gimnaziju, počela baviti modelingom, prve ozbiljnije korake Maja Nikolić je napravila 2012. godine na izboru za Miss Zagreba za Miss Hrvatske na kojem je uvjerljivo pobijedila. Nedugo nakon toga, u Green Goldu 2012. godine na izboru za Miss Hrvatske, tada studentica Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je pobijedila okitivši se lentom 20. po redu Miss Hrvatske pa je iste godine predstavljala i Lijepu našu na izboru za Miss Svijeta održanom iste godine u kineskom gradu Ordos. Unatoč tome što nije ušla među 30 najboljih, s izbora se vratila sa zlatnom medalju iz podnatjecanja Miss sporta svijeta u čemu joj je pomoglo iskustvo godina bavljenja judom. Unatoč mnogobrojnim modnim angažmanima, fotografiranjem za časopise i hrvatske modne brendove , editorijalima i revijama, poput nastupa na Dreft Fashion Weeku, Cro-a-porteru, te revijama u Shanghaiu Maja je s ciljem da postane porezna inspektorica odlučila staviti školovanje na prvo mjesto. Nakon diplome ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu, 2014. godine se upisuje na ekonomski NRU HSE fakultet u Moskvi. Upravo za vrijeme studiranja u glavnom gradu Rusije Maja je dobila ideju o otvaranju showrooma i prodaji ženske odjeće putem web shopa i društvenih mreža, pa godinu nakon svoje druge diplome, 2018. godine osniva vlastiti brend pod nazivom Fashion Queens.

Pročitaj više
Katarina Banić

Još dok je pohađala srednju školu u SplituKatarina Banić je počela praviti prve manekenske korake, a njezino prvo natjecanje ljepote bilo je ono za Miss Universe Dalmacije održano 2008. u splitskom hotelu Le Meridien Lav a na kojem je osvojila titulu prve pratilje. taj rezultat joj je omogućio nastup na finalnoj večeri za Miss Universe Hrvatske 2009. gdje je postala Prva pratilja pobjednici Sarah Ćosić. Nakon izbora za Miss Universe godinu dana kasnije u Svetom Martinu na Muri Katarina je nastupila i na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta na kojem se okitila titulom najljepše, pa je iste godine predstavljala Hrvatsku i na svjetskom izboru koji se održao u Kini. Osvajanje dvije lente na dva najvažnija izbora ljepote u hrvatskoj otvorila su joj vrata za mnogobrojne nastupe na revijama i editoriale pri čemu se posebno pamti slikavanja za popularni časopis Klik. Hrvatskoj javnosti postat će još popularnija 2011. godine kada se pojavljuje u spotu za hit Siniše Vuca Tražena si roba u gradu. Nakon što 2012. godine dobiva novu titulu, ovaj put Miss Interneta, Katarina Banić se posvećuje školovanju i poduzetničkim vodama. Nakon što je dobila prvostupničku diplomu na Aspira studiju, 2014. upisuje, a kasnije i završava, Ekonomski fakultet u Splitu, dok istovremeno počinje raditi i kao nogometni skaut za jednu inozemnu agenciju. Po završetku studija zapošljava se kao konzultant za EU projekte u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u modne vode kratkotrajno se vraća 2018. godine snimivši editorijal za dizajnericu Dianu Beuković.

Pročitaj više
Nina Martina Korbar

Odrastajući u Zagrebu Nina Martina Korbar je počela trenirati mačevanje te je ostvarivala izvrsne rezultate, pa je tako osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu. Nažalost, zbog bullyinga kojeg je prolazila u osnovnoj školi radi viška kilograma, za vrijeme osmog razreda prestala je trenirati a povlačeći se u sebe kilogrami su se dodatno počeli skupljati pa je u srednjoj školi došla čak i do brojke od 150 kilograma! Utjehu je pronalazila u pjevanju pa je upisala 2001. godine i završila 2007. godine osnovnu glazbenu školu za sviranje klavira u Glazbenoj školi Blagoje Berse, a upisala je i srednju glazbenu školu za solo pjevanje 2009. godine kod profesorice Viktorije Badrov, a svoje vokalne sposobnosti pokazala je i 2013. godine u emisiji HRT-a Zdravko Šljivac vam predstavlja. Iste godine je pohađala i školu pjevanja Husar&Tomčić, a 2016. godine je diplomirala Hotelski i turistički menadžment na Veleučilištu VERN. Iako je počela raditi na kontroli kilograma, pa je tako 2017. godine otrčala utrku od 6,5 kilometara, kilograme nije gubila zadovoljavajućom brzinom pa se vidjevši RTL-ov show Život na vagi odlučila i sama prijaviti jer je htjela postati vladarica svoga tijela, hraniti se zdravije, zavoljeti vježbanje, biti ustrajna u takvom načinu života i tom promjenom početi ostvarivati snove kako bi imala puno više samopouzdanja. U treću sezonu, 2018. godine, je ušla sa 124 kilograma, a kada je u 14. tjednu ispala brojka je, zahvaljujući radu s trenericom Sanjom Žuljević koja joj je bila velika podrška, već pala na 95 kilograma. Međutim, mlada Zagrepčanka tu nije stala već je nastavila naporno trenirati i nakon izlaska iz showa pa je zahvaljujući disciplini i napornom radu uspjela izgubiti čak 70 kilograma od težine na početku Života na vagi. Svoj režim i dijetalnu prehranu je počela dijeliti i na društvenim mrežama a samo na Instagramu prati je preko 32 tisuće pratitelja kojima je postala uzor u pravom smislu te riječi.

Pročitaj više
Adriana Jakovljević

Odrastajući u Našicama, u koje je preselila s obitelji iz Rame kada je imala samo pet godina, Adriana je trenirala streljaštvo gdje je pohađala i srednju ekonomsku školu. Ali, kako su njezini afiniteti i strast bili usmjereni na kreativno stvaralaštvo upisala je Grafički fakultet u Zagrebu. Za vrijeme studiranja, kako bi se uzdržavala, radila je brojne poslove – od dadilje i djelatnice u call centru do promotorice u raznim klubovima, blila je i jedna od zapaženijih hostesa na zagrebačkom Auto showu gdje je radila za Porsche Hrvatska a snimila je i promo video za Optiku Stepinac. Njezina komunikativnost nije prošla nezapažemo pa je počela raditi i u organizaciji putovanja za mlade putničke agencije Fun Factory. Unatoč brojnim angažmanima školovanje je uvijek bilo na prvom mjestu o čemu svjedoče i dvije dekanove i jedna rektorova nagrada za studenticu s najvećim prosjekom na preddiplomskom studiju. Atraktivna Adriana je privukla pažnju producenata Nove TV koji su je pozvali da sudjeluje u showu Ljepotice i genijalci pa je od 2019. gledamo kao jednu od ljepotica u sociološkom eksperimentu koji pred TV kamerama spaja na prvi pogled nespojive karaktere u parove koji zajedničkim radom i zalaganjem trebaju savladati različite zabavne zadatke na putu do glavne nagrade koja iznosi 200.000 kuna.

Pročitaj više
Renata Sopek

Iako je karijeru počela u modnoj agenciji Sandra Models, te je 2000. godine bila Miss fotogeničnosti na izboru Miss Hrvatske, a tri godine kasnije postala je i Miss zagrebačkog autoshowa, Renata Sopek je pažnju javnosti baš te 2003. godine privukla pobjedom na Klikovom natječaju za najatraktivniju domaću djevojku s naslovnice. U jakoj konkurenciji glasovima čitatelja je osvojila naslovnicu, ali i novčanu nagradu od 100.000 kuna. Kasnije će se pojaviti na još dvije Klikove naslovnice, a nakon što ju je godinu kasnije ugledni tjednik Globus proglasio najseksi Hrvaticom postala je daleko najtraženija Hrvatica snimajući brojne reklame za velika imena poput Peugeota, Zvijezde i Podravke, Erste banke, Sony, Opel, Nike.. Svoju TV karijeru je počela kao Bingo hostesa i voditeljica u TV Bingu, da bi njezinu popularnost odlučili iskoristiti na tek pokrenutoj TV postaji RTL koji je prva u Hrvatskoj odlučila vremensku prognozu gledateljima prezentirati seksi voditeljicom – ulozi u kojoj se Renata savršeno snašla. Nakon što se okušala i kao voditeljica tri sezone Big Brothera, te emisije Zvijezde Extra, svoju ljubav prema zdravom životu prezentirala je i u autorskoj emisiji U dobroj formi s Renatom Sopek kao i Jutarnjim vježbanjem u kojima je prezentirala teme vezane uz promjene životnih navika nabolje, a izdala je u suradnji s RTL-om šest DVD-ova U dobroj formi s fitness vježbama koji su s prodajom od čak 150.000 primjeraka postali najprodavaniji DVD-ovi u Hrvatskoj. Od 2014. godine odlučila se potpuno posvetiti fitnessu pokrenuvši web portal UltraFit by Renata Sopek s vježbama za sve dijelove tijela, ali i receptima za zdravu i pravilnu prehranu te ostalim temama vezanim uz promociju zdravih životnih navika.. Osim što je otvorila i fitness centar, ambasador je brojnih događanja vezanih za tjelovježbu i zdrav život a najistaknutiji je sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska u koji je uključena već sedam godina. Nakon kratke stanke, povratak na TV ekrane uslijedio je 2018. godine u RTL-im late night show emisijama: Život na vagi -Late Night te Gospodin savršeni - Late night. Uz sav posao vrijedna Renata nije zaboravila ni školovanje te je osim Pravnog fakulteta u Osijeku pohađala i najveći studij za komunikacijski menadžment Edward Bernays na kojem je višestruka dobitnica dekanovih nagrada i pohvalnica.

Pročitaj više